Acai Berry – åsikter, kommentarer, pris, var man kan köpa

antiinflammatoriska, hög antioxidant livsmedel hålla dig frisk och om sjuk, kan ta dig tillbaka till god hälsa. Bär passar säkert räkningen, och den trendiga bär för tillfället med stora anti-aging fördelar är acai bär.

Du har säkert lagt märke till hälsokostbutiker nu pumpa ut mer ”acai skålar” än någonsin. Bär av alla slag är fulla av värdefulla antiinflammatoriska näringsämnena antocyaniner, proantocyanidiner, protokatekusyra syra, procyanidiner och epikatekin – tillsammans med vitamin C, vitamin A och kostfiber. Acai bär är inget undantag.

Kanske mer än någon annan typ av frukt, Acai Berry har blivit synonymt med bromsa tecken på åldrande och främja god hälsa.

Vissa studier visar att acai är ännu rikare på skyddande antioxidanter än tranbär, hallon, björnbär, jordgubbar, blåbär eller gojiberryen. (1) ovanpå ger många antioxidanter precis som andra sorter av bär gör Acai Berry tros också hjälpa till att kontrollera aptit hormoner, öka energi, förebygga hjärtsjukdomar och hjälpa till med många metaboliska funktioner.

Det är inte varje dag som en superfood faktiskt smakar bra också, och det är en av anledningarna till att acai popularitet har tagit bort.

Acai Berry Nutrition Fakta ​​H3>

Dessa små, djupt lila-färgade bär är inbyggt i Central- och Sydamerika, särskilt Brasilien, där de växer i delar av Amazonas regn forest.Acai Berry har lidit traditionell brasiliansk och Amazonas befolkningar, inklusive den Caboclo stammen, med näringsämnen och kalorier för hundratals år. (2)

I själva verket vissa poster visar att Caboclo människor åt enoughAcai Berry under vissa delar av året för att kompensera mer än 40 procent av det totala antalet kalorier de konsumeras! Förmodligen kunde de jaga och samla mat för många timmar utan att bli hungrig, trött eller svag, vilket många har tillskrivits alla phytonutrients och fiber de få från att äta så manyAcai Berry.

Men acai bär har mer att erbjuda än bara antioxidanter – levererar också många andra elektrolyter, spårämnen, aminosyror och även små mängder av essentiella fettsyror. Även om det finns någon diskussion aboutAcai Berry hjälper till att förebygga cancer, har inte mycket forskning gjorts för att visa att detta är en beprövad fördel hos människa ännu. Men skulle vi förvänta oss att konsumtionen av acai bär för att hjälpa till att bekämpa cancer precis som andra bär göra (t.ex. björnbär eller körsbär), eftersom de riktar den underliggande orsaken till cancer bildning, aka höga nivåer av fria radikaler och inflammation.

Acai kommer lastat med många näringsämnen inklusive:

 • Antioxidanter (antocyaniner, polyfenoler, vitaminer A, C och E)
 • Hälsosamma fetter inklusive enkelomättade fetter och omega fettsyror (inklusive omega-3, omega-6 och omega-9 och fettsyror som linolsyra, palmitinsyra och oljesyra)
 • Kostfiber
 • Vissa essentiella aminosyror
 • Elektrolyter (magnesium, kalium, fosfor och mangan)
 • Växtsterols (B-sitosterol, kampesterol och sigmasterol)
 • Andra spårämnen (järn, kalcium, koppar och zink)
 • B-vitaminer (B1, B2 och B3)

Även om vi inte hör ofta om skillnaderna mellan olika typer ofAcai Berry, visste du att det finns faktiskt tros vara sju olika acai bärarter?

Alla växa från växten kallas Euterpe, som är en typ av tropiska, lång palmträd som producerar kluster av små bär som är lite mindre än de flesta druvor. Dessa höga träd (äldre som kan växa upp till 100 fot hög) är nu skördas mer än någonsin i tropiska delar av världen för att odlarna att plocka, torka, bevara och transportera sina näringsfyllda bär runt om i världen.

Olika acai produkter (pulver, juice, te, smoothies, etc.) kommer att skilja sig i termer av deras exakta kalorier, antioxidant värde, fett förhållande och mineralinnehåll beroende på kvalitet och renhet. Som sagt, beräkningar visar att 100 gram rent acai (vilket är ungefär lika med en portion av torkat pulver) har ca: (3, 4)

 • 70-80 kalorier
 • 5-6 gram fett (mestadels enkelomättat)
 • 2-3 gram socker
 • 3-4 gram fiber
 • 1-2 gram protein
 • 130 procent DV mangan
 • 15 procent DV vitamin A
 • 8 procent DV koppar
 • 4 procent DV av järn, thimaine, kalcium och magnesium

1. Mycket hög på antioxidanter H4>

Ingen tvekan om det, det är en ganska lång lista över hälsofördelar som tillskrivs toAcai Berry. De flesta av de fördelar du får från att äta acai bär beror på dess extremt höga antioxidant innehåll, vilket är varför det sägs ha en hög ”ORAC värdering.”

ORAC står för ORAC; Det är en skala som mäter antioxidativa egenskaper av livsmedel. ORAC värden används för att klassificera livsmedel av hur många antioxidanter de innehåller baserat på vikt, och acai bär är mycket nära toppen av listan.

PurpleAcai Berry faktiskt få deras distinkt färg på grund av höga koncentrationer av vissa pigmenterade näringsämnen de innehåller, särskilt antocyaniner, som finns i många rödlila bärarter. Koncentrationen av antioxidanter i acai tros vara 10 gånger högre de i röda druvor, och acai uppskattas ha 10 till 30 gånger mängden antocyaniner än rödvin ! (5)

Antioxidanter inklusive antocyaniner bidrar oerhört till de antiinflammatoriska, anti-aging fördelar ofAcai Berry. Det beror på att antioxidanter är ”fria radikaler”, vilket innebär att de bidra till att minska arbetet med fria radikaler (även kallad oxidativ stress) som gör att kroppen att försämras och utveckla sjukdomar över tid. Acai verkar vara särskilt effektivt vid superoxid och peroxyl sophantering; i själva verket, det har visat sig ha den högsta poängen av något livsmedel som hittills rapporterats mot peroxylradikal uppmätt genom syreradikal absorbansenheter tester. (6)

Fria radikaler är ansvariga för ”slitage” vi tillskriver åldrande och de kommer in i kroppen genom saker som en dålig diet, kemiska föroreningar, miljöförstöring och höga halter av UV-ljusexponering. Inte bara fria radikaler gör oss ser äldre snabbare genom att skada vår hud, men det bidrar också till gemensamma, skelett och muskelsmärtor.

Genom att hjälpa kroppen att förbli mer motståndskraftig mot effekterna av fria radikaler, är acai fördelaktigt för nästan alla kroppsliga systemet: kardiovaskulära, endokrina, mag-, neurologisk, immun, etc. Och när det gäller acai anti-aging effekter, bra saker kommer i små paket: Studier visar antioxidanter i acai kan komma in mänskliga celler i en fullt funktionell form och för att utföra syresläcknings funktioner även vid mycket låga doser

.

2. Ökar hudens hälsa H4>

Acaibär är användbar för att förhindra tidiga tecken på åldrande och hjälper till med hud föryngring. För Millenia människor har använt antioxidantrika livsmedel och växtbaserade behandlingar, inklusive acai, både lokalt och internt för att förhindra nedbrytning huden och hålla huden elastisk och friskt. (07)

Hos personer som utvecklar höga nivåer av oxidativ stress, är deras hud ofta en av de första saker att visa detta. Mörka fläckar, rynkor, fina linjer, sagginess och missfärgning är alla knutna till fria radikaler i huden. Många människor också använda acai bär till bli av med ärr , bristningar, kråkfötter och torr hud. Krävande massor av antioxidanter hjälper kroppen reparera skadade hudceller snabbare och därför är en mer ungdomligt utseende bibehålls.

3. Hjälper till med kognitiv funktion H4>

Att äta massor av livsmedel med antioxidanter är ett naturligt sätt att förbättra ditt fokus och minne . Inflammation och oxidativ stress är två viktiga bakomliggande orsaker till kognitiva problem, bland annat minnesförlust, demens och andra åldersrelaterade psykiska störningar. Genom en process av att undertrycka den biologiska aktiviteten som degraderar cellulär integritet, acai massafraktioner verkar ha skyddande effekter över hjärnceller, vilket skulle kunna få konsekvenser för förbättrade kognitiva och motoriska funktioner

Studier har funnit att fraktioner extraherade från acai innehåller hjärnsparande näringsämnen, inklusive antocyaniner såsom cyanidin, delfinidin, malvidin, pelargonidin och peonidin, tillsammans med fenoler såsom katekin, ferulasyra, quercetin, resveratrol, och synergiska och vanillin syror . (8)

Eftersom det släcks inflammatoriska vägar som skadar nervsignaler i hjärnan, är Acai Berry tros bidra till att stimulera mentala funktioner och hjälpa någon tänka klarare, upprätthålla höga energinivåer och hantera olika effekter av psykisk stress bättre. Acai skyddar mot de skadliga effekterna av stress, även störa hormonbalansen och höja kortisolnivåer, vilket är varför vissa anser acai bär för att vara en ” adaptogen .”

4. Kan hjälpa kontrollera din aptit & amp; Boost viktminskning H4>

Vissa experter tror att acai har vissa aptit-undertrycka förmågor tack vare hur det påverkar olika hormoner som styr blodsockernivåer och känslor av hunger, fyllighet och mättnad. Det verkar för att förbättra metabola funktioner som hjälper kroppen att fungera bättre absorberande näringsämnen, bryta ner mat, vilket eliminerar avfall och reglerar frisättningen av insulin.

Viss forskning visar att det genom att hjälpa boost matsmältningen och kontrollera mängden insulin i blodet, är bra för att stävja cravings acai och kan vara till hjälp i en sund viktminskning plan . Det är möjligt att acai underlättar med nedbrytningen av fett och kolhydrater och bidrar också till lägre önskan att äta för mycket, vilket är ett direkt sätt att hjälpa bo på en hälsosam kroppsvikt.

5. Stimulerar matsmältningen H4>

Acai bär har en god dos av fiber att erbjuda, men det verkar för att förbättra matsmältningen på annat sätt än hur de flesta fiberrika livsmedel gör. Acai Berry anses en naturlig cleanser matsmältnings, att hjälpa levern och njurarna bearbeta och ta bort avfall och gifter från kroppen.

På toppen av sin förmåga att arbeta som en njure och lever rengöringsmedel , det är också en naturlig kolon rengöra, vilket innebär att det förhindrar ansamling av skadliga ämnen och osmält material från vistas fastnat i tjocktarmen där de kan orsaka förstoppning och andra matsmältningsproblem. Genom att förbättra metabolismen i allmänhet, Acai Berry är kapabla att påskynda tarmpassagetiden, vilket förhindrar livsmedel från jäsning i tarmen och orsakar uppblåsthet, gas och förstoppning.

6. Ger skydd mot hjärtsjukdomar och amp; Diabetes H4>

Även om det är känt bäst för sina antioxidanter, acai anses också vara en antiinflammatoriska livsmedel eftersom den innehåller vissa enkelomättade fettsyror, förutom kostfiber och fytosteroler att alla bidra till att främja kardiovaskulär hälsa. Studier visar att regelbundet dricka acai juice har positiva effekter på blodfetter och kan skydda hjärtat. (9) Förbrukning av acaiberryen hjälper lägre inflammation också, vilket är en av de grundläggande orsakerna till koronar hjärtsjukdom och hormonrelaterade problem, inklusive typ 2-diabetes.

Acai är förvånansvärt rik på enkelomättade fas såsom oljesyra, som finns i hjärtvänlig extra virgin olivolja och hjälper kroppen använda omega-3 fiskolja för att sänka inflammation och gör cellmembran.

En liten 2011 studie av Mediscus Research Center i Kalifornien undersökte effekterna av acai på metabola syndromet , en term som används för att beskriva ett tillstånd som definieras av olika riskfaktorer för hjärt-kärlsjukdom och / eller typ 2-diabetes. Studien såg förändringar i reaktiva syreföreningar och metaboliska vägar i en liten grupp av överviktiga vuxna efter att ha tagit 100 gram acai två gånger dagligen under en månad.

Efter mätning fasteplasmaglukos, insulin, kolesterol, triglycerider, utandad (andetag) kväveoxid metaboliter (av astma) och plasmanivåer före och efter studien, ämnen på genomsnittliga erfarna förbättringar i fasteglukos och insulinnivåer, en minskning av totalt choleseertol och borderline betydande minskning av LDL-kolesterolnivåer. Forskarna drog slutsatsen att acai kan hjälpa överviktiga vuxna sänka sina odds för experinecing hjärtsjukdomar och diabetes, men fortfarande behövs fler studier i större skala. (10)

Acai Berry Vs. Goji Berry: Vad är skillnaden & amp; Vilket är bäst?

Både acai och gojiberryen är super sylt packad med näringsämnen, allt inom små förpackningar. LikeAcai Berry har gojibär använts i tusentals år och spåra tillbaka till ursprunget i traditionell kinesisk medicin.

I TMC gojibär prisas för att förbättra uthållighet, styrka, libido, fertilitet, hjärta hälsa och livslängd. Precis som acai, är goji bär rik på vitamin A, B1, B2, C, E, B6, plus en jättestor 18 essentiella aminosyror, linolsyra, betakaroten, 21 spårämnen, germanium och selen. (11)

En av fördelarna med goji bär är att de är fria från mättat fett, natrium och kolesterol. Även mättat fett är inte ett problem för de flesta människor och har oftast inte utgör en risk, kan vissa människor har råd att konsumera mindre på grund av befintliga hälsotillstånd, även om beloppet i acai är fortfarande mycket liten ändå. Goji har också högre nivåer av vitamin A , järn, C och kalcium än acai-vitamin, men återigen de är nacke och hals. Men i acai fördel är goji lite högre i socker och kolhydrater.

När det gäller antioxidant koncentrationer kommer acai ut på toppen. ORAC poängen ofAcai Berry uppskattas till 102 tusen jämfört med en poäng på 30.000 för gojibär. Eftersom båda har en lång historia tillsammans många fördelar, varför inte ha båda goji andAcai Berry tillsammans?

Hur man köper & amp; UseAcai Berry hemma

En av de största hindren med växande försäljning och usingAcai Berry är att precis som alla andra bär, de är mycket ömtåliga och bräckliga när det gäller att motstå hög värme. Acai Berry sägs börja förstöra inom bara 24 timmar efter att ha plockat om det lämnas ut och inte torkas. Detta gör det svårt för leverantörerna att växa och fartyg freshAcai Berry, men också svårt för tillverkarna att torka bären till pulver eller extrahera sina näringsämnen för att göra tillägg, utan att skada de viktiga fytokemikalier de innehåller i processen.

Eftersom den naturliga processen av acai berry nedbrytning kan ske så snabbt, vilket resulterar i många av sina mest fördelaktiga föreningar förlorat, förutsatt att du bor utanför Brasilien, då din bästa insats är att köpa torr / pulveriserad acai berry. Många säljare erbjuder nu acai bär i frystorkade pulver, torkade massor, frysta saft och kosttillskott som bevarar sina värdefulla näringsämnen bäst. Även om det blir lättare att hitta rent acai berry pulver, kan du också hitta det läggs till koncentrerade antioxidanter kosttillskott eller utdrag som använder andra bär, körsbär och druvor också.

Leta efter acai pulver i hälsokostbutiker eller på nätet, du är sannolikt att hitta massor av olika märken. Redan köpte några acai bär, och nu är du letar efter några idéer för att komma igång med det? Det är nog inte ett mer bekvämt sätt att använda acai än att blanda den i en smoothie. Du kan också enkelt skapa egna ”acai skålar” hemma (en typ av trendiga frukost gjord av blandade frukter / superfood krafter som är toppad med müsli eller granola) med hjälp av både acai pulver och andra superfoods.

En annan intressant sätt att använda acai bär är hur det traditionellt används i gamla Amazonas Kök: kombineras med olika grönsaker och potatis / squash för att sockra dem och föra ut sina naturliga smaker. Till exempel, cuia EM> är en typ av traditionell maträtt görs med hjälp kokta kalebasser och acaiberryen. Även om du förmodligen inte kommer att kunna hitta freshAcai Berry och använda dem i recept, kan du göra en något söt sås eller salladsdressing med hjälp av torkade acai pulver för att ge smak åt grönsaker och greener.

Finns det några risker du bör veta om när det gäller att använda acai? Acai är säkert att konsumera så länge du inte är allergisk mot frukt och tenderar att ha känslighet för andra bär. Leta efter högkvalitativa produkter som är ren för att undvika att konsumera fyllmedel och andra ingredienser, såsom stor mängd koffein. (12)

Från ljudet av det, kanske du tror läckande tarm endast påverkar matsmältningssystemet, men i verkligheten kan påverka mer. Eftersom Leaky Gut är så vanligt, och en sådan gåta, jag erbjuder en gratis webbseminarium om allt läckande tarm. Klicka här för att lära sig mer om webinar.

A
About Anja Ulf 27 Articles
Många kan sägas om henne, men kanske viktigast är att hon är hänsynsfull och uppenbar. Naturligtvis är hon också disciplinerad, rolig och tillmötesgående, men de är i kortare utbud, särskilt med tanke på att de är blandade med att kräva som väl. hennes omtänksamma natur men det är vad hon är så omtyckt för. Vänner tenderar att räkna med det och hennes humoristiska känsla när de behöver cheering upp. Ingen är perfekt självklart och Anja har en rad brister att hantera också. hennes tanklöshet och skönhet natur gör inte det största företaget och gör saker obekväma minst sagt. Lyckligtvis är hennes snabba natur vanligtvis där för att hjälpa till med att mends saker när det behövs.