Vitaelife Pharma Vitamin D3 – åsikter, pris, var man kan köpa, apotek, är det värt det?

Vitamin D3 är en av de viktigaste delarna av näring för vår kropp. D3 eller kolekalciferol EM> är den enda vitamin som produceras av människokroppen när den utsätts för ultravioletta strålar från solen, och spelar en viktig roll i vår allmänna hälsa. Det är också ofta kallas “ solsken vitamin “, och i själva verket är både en vitamin och ett hormon.

Använd

 1. Vitamin D3 främjar upptaget av kalcium är viktigt för friska ben och tänder.
 2. Behandlar bensjukdomar, såsom reumatoid artrit.
 3. Omräknat till ett hormon människokroppen kalcitriol, som styr halterna av kalcium och fosfor, och benmetabolism och neuromuskulär funktion.
 4. OL>

  En brist på vitamin D3

  kolekalciferol är en av de mest underskattade vitaminer. Det råder ingen tvekan om att ett stort antal människor lider av sin brist. Detta vitamin är viktigt för benhälsa och utan tillräckligt i kroppen, är oförmögen att absorbera tillräckligt med kalcium i kroppen. Således kommer det att ha en negativ effekt på dina ben.

  Säker gräns för konsumtion av kolekalciferol är 10.000 internationella enheter (IUS).

  Orsaker till brist på vitamin D3

  Vitamin D3 huvudsakligen produceras av exponering för solljus. Således är de främsta orsakerna till underskottet också förknippat med denna faktor – människor inte får tillräckligt med solljus. Och eftersom detta vitamin är ganska ovanligt i matkällor, de flesta människor inte har möjlighet att få den nödvändiga dosen av vitamin D3 och produkterna.

  Otillräcklig exponering för solljus

  Våra kroppar behöver solens ultravioletta strålar för att producera kolekalciferol. Åtminstone måste vi dagligen cirka 15 minuter av solexponering. Men de av oss som är mestadels inomhus eller bor i ett område där det finns lite solljus, inte kan få det rekommenderade värdet av exponering och lider av dess brist.

  Användning av solskyddsmedel

  Rädslan för hudcancer tvingar oss att använda solskyddsmedel. Emellertid, en solkräm med hög solskyddsfaktor förhindrar absorptionen av välgörande mängder av solljus behövs för att producera vitamin D3.

  Ålderdom

  Med åldern vår kropp blir mindre förberedda för produktion av en tillräcklig mängd av detta vitamin. Äldre människor behöver extra ta det i samband med försämring av njurfunktionen.

  Otillräcklig intag med livsmedel

  Även kolekalciferol kan syntetiseras genom exponering för solljus, finns det ett antal produkter som också kan fungera som källor för detta vitamin.

  En bra källa av vitamin D3 är fisk, speciellt lax, tonfisk, sardiner och fiskprodukter, såsom torsklever och fiskolja. I små mängder vitaminiziruet D3 är närvarande i mjölk, ägg, bröd och spannmål.
  Således vegetarianer är mer benägna att lida av brist på vitamin D3.

  I händelse av ett underskott på hjälp av vitamintillskott D3.

  Riskfaktorer

  Det finns kategorier av människor som är mest sannolikt att drabbas av en brist på vitamin D3 eftersom deras behov av vitamin D3 mer än andra:

  1. Gravida kvinnor eller ammande kvinnor, särskilt unga kvinnor och tonåringar.
  2. Spädbarn och barn under 5 år.
  3. Personer i åldern 60 år och äldre.
  4. Personer med mörk hudfärg.

  Symptomen på brist på vitamin D3

  Bristsymptom av vitamin D3 kan lätt identifieras och sträcker sig från lätt till allvarlig. De kan delas in i tre kategorier, nämligen:. Förknippas med hud, sköldkörtel och neurologiska symtom

  1. Hud.

  Torr hud är den vanligaste symtomet på brist på kolekalciferol och mestadels uppstår på grund av brist på antioxidanter. Vitamin D3 spelar en viktig roll när det gäller att stoppa för tidigt åldrande, vilket gör huden elastisk och hjälper till att bekämpa hudproblem som psoriasis och acne.

  2. Sköldkörteln.

  Vitamin D3 är avgörande för korrekt funktion av sköldkörteln, är avgörande för syntesen av sina hormoner, såväl som för behandling av sjukdomar associerade med den.

  3. De neurologiska symptom.

  Många lider av neurologiska symtom på brist på vitamin D3. Kolekalciferol hjälper till att kontrollera en uppmjukning av skelettet och ofrivilliga muskler. Bristsymptom av vitamin D3 inkluderar spasmer och förträngning av blodkärlen som leder till ökat blodtryck, vilket ökar sannolikheten för migrän och huvudvärk. Allt detta leder i slutändan till ångest, depression, sömnlöshet och hopplöshet, eller i extrema fall, schizofreni.

  4. Rakitis.

  Vitamin D3 spelar en roll i benhälsa genom att underlätta kalciumabsorptionen. Rakitis är den mest uppenbara symptom på dess brist. Detta beror i huvudsak, till oförmåga hos kroppen att binda och absorbera kalcium och fosfater.

  5. Kognitiva utmaningar.

  Vitamin D3 spelar också en viktig roll för hälsan hos vår hjärna. Studier visar att personer med en brist på kolekalciferol har dålig mental funktion. De äldre är särskilt i behov av extra intag av detta vitamin i tillägg form.

  Disease orsakas av en brist av vitamin D3.

  Otillräcklig nivå av vitamin D3 är associerad med följande sjukdomar:

  1. Depression.

  Brist på kolekalciferol är ganska vanligt bland äldre och kan leda till ett antal psykiska och neurologiska sjukdomar. Detta är en nackdel på dåligt humör och kognitiv dysfunktion, inklusive Alzheimers sjukdom. Biverkningar av vitamin D3-brist inkluderar humörsvängningar som depression, särskilt årstidsbunden depression, problem med minne och koncentration, eftersom detta vitamin är viktigt för att skapa byggstenar som producerar signalsubstanser som är involverade i att upprätthålla känslomässig balans. Således folk som mestadels bo i rummet ofta lider av ångest och depression.

  2. Bensjukdom.

  Vitamin D3 är känd för sin förmåga att förbättra benhälsa och muskuloskeletala. En brist på detta vitamin orsakar osteopeni och orsakar benskörhet. Kolekalciferol brist bidrar också till muskelsvaghet, vilket ökar risken för fall och frakturer.

  3. Ryggsmärtor.

  Enligt nya studier, låga nivåer av vitamin D3 bidra till utvecklingen av kronisk ländryggssmärta hos kvinnor.

  4. Håravfall.

  Det är verkligen fantastiskt, men en brist på vitamin D3 är också förknippat med håravfall. Vissa studier har funnit att personer med brist på vitamin D3 ofta lider av håravfall.

  5. Reumatoid artrit.

  Reumatoid artrit är en smärtsam autoimmun sjukdom som uppstår när kroppsvävnader angrips av sitt eget immunförsvar. Det kännetecknas av svullnad och svår smärta i lederna. Vitamin D3 hjälper till att reglera immunförsvaret och förebygga denna sjukdom.

  6. Multipel skleros.

  Multipel skleros är ett tillstånd där immunsystemet angriper myelinskidan av nervfibrer, den beläggning som skyddar nervceller. Tillräckliga nivåer av vitamin D3 har en skyddande effekt och därför minskar risken för att utveckla multipel skleros.

  Behandling.

  Låt oss titta på sätt att behandla D3-brist.

  Vitaminer D3

  1. Att få tillräckligt med solljus är det mest effektiva sättet att öka din nivå av vitamin D3. Den perfekta mängden solljus som kroppen måste absorbera beror på vilken typ av hud. Personer med mörk hud behöver längre solexponering, men mest rekommenderade exponeringstiden varierar från 5 till 24 minuter. Den bästa tiden att solen från 11:00 till 15:00 under perioden från april till augusti.

  2. Produkter.

  Vissa livsmedel källor som nötlever, ost, ägg och fet fisk innehåller en del vitamin D3. Fiskolja är en viktig källa till detta vitamin. Dessutom berikade mjölk och vissa juicer innehåller också kolekalciferol. Sålunda, ett annat sätt att höja nivån av vitamin D3 är att öka konsumtionen av dessa produkter.

  3. Komplettera med vitamin D3.

  Vissa kosttillskott, recept, kan bidra till att kompensera för bristen på vitamin D3. Men de bör tas under medicinsk övervakning som deras intag kan åtföljas av olika biverkningar eller orsaka allergiska reaktioner.

  Vitamin D3 spelar en viktig roll för att upprätthålla den allmänna hälsan. Vitamin D3 bör inte tas på allvar, eftersom det leder till en rad hälsoproblem. Förebyggande och behandling av dess brist inte bara förbättrar benhälsa men minimerar också risken för vissa sjukdomar.

A
About Anja Ulf 27 Articles
Många kan sägas om henne, men kanske viktigast är att hon är hänsynsfull och uppenbar. Naturligtvis är hon också disciplinerad, rolig och tillmötesgående, men de är i kortare utbud, särskilt med tanke på att de är blandade med att kräva som väl. hennes omtänksamma natur men det är vad hon är så omtyckt för. Vänner tenderar att räkna med det och hennes humoristiska känsla när de behöver cheering upp. Ingen är perfekt självklart och Anja har en rad brister att hantera också. hennes tanklöshet och skönhet natur gör inte det största företaget och gör saker obekväma minst sagt. Lyckligtvis är hennes snabba natur vanligtvis där för att hjälpa till med att mends saker när det behövs.